Nu har jag lagt in ytterligare ca 6 kg västeråsgurka, enligt det "gamla vanliga" receptet. Vill du ha det? Okej då, här är det: Västeråsgurka (Av Anne-Lie) 2 kg Västeråsgurka 1 liten bit pepparrot Dillkronor 1 lagerblad 2 msk gult senapsfrö 3 nävar grovt salt 1 kg socker 9 dl inläggningsättika eller 4 dl ättiksprit + 6 dl vatten Tvätta och skiva gurkan, skala pepparroten och skär den i småbitar. Varva gurka, dillkronor, pepparrot och senapsfrö i en stor bunke, lägg dessutom i lagerbladet. Blanda inläggningsättikan med salt och socker i en gryta och koka upp (tänk på att röra om så att inte sockret bränns vid). Lagen hälls varm över gurkan och får sedan stå minst ett dygn, gärna längre. Koka sedan lagen och slå den varm över gurkorna ytterligare två gånger med minst ett dygns intervall. Koka upp lagen en sista gång och ställ den att svalna. Fördela gurkorna i burkar med en bit pepparrot i varje burk och häll den svala lagen över. Sedan var det ju det här med Bostongurka också...
Kommentarer
Han gav upp trots det "enkla" felet.
Med ålderns rätt kanske det var ett bra beslut att pensionera Cylindan!
Det blev en Bosch (WAA28162SN tror jag den hette).