Två månader sedan sist! Med det här inlägget vill jag bara tala om att jag lever fortfarande! Den här veckan jobbar jag eftermiddag, det betyder att jag kan njuta av eventuellt solsken på förmiddagen!
Jag tror att jag kan avhålla mig från att tvätta kläder några dagar åtminstone, en ny maskin är beställd! Men, här har vi trott att torktumlaren höll på att paja, för tvätten blev inte torr, så är det centrifugeringen på tvättmaskinen som inte funkade!
Luleå har inte vunnit i Kinnarps arena på, jag tror det var, fem år. Så trodde de att de skulle vinna idag? Utan att ha lagets bäste spelare med, Barte... nånting heter han (jag vet hur det uttalas men inte hur det stavas). Hååve blå *sjunger igen*!
Nu har jag lagt in ytterligare ca 6 kg västeråsgurka, enligt det "gamla vanliga" receptet. Vill du ha det? Okej då, här är det: Västeråsgurka (Av Anne-Lie) 2 kg Västeråsgurka 1 liten bit pepparrot Dillkronor 1 lagerblad 2 msk gult senapsfrö 3 nävar grovt salt 1 kg socker 9 dl inläggningsättika eller 4 dl ättiksprit + 6 dl vatten Tvätta och skiva gurkan, skala pepparroten och skär den i småbitar. Varva gurka, dillkronor, pepparrot och senapsfrö i en stor bunke, lägg dessutom i lagerbladet. Blanda inläggningsättikan med salt och socker i en gryta och koka upp (tänk på att röra om så att inte sockret bränns vid). Lagen hälls varm över gurkan och får sedan stå minst ett dygn, gärna längre. Koka sedan lagen och slå den varm över gurkorna ytterligare två gånger med minst ett dygns intervall. Koka upp lagen en sista gång och ställ den att svalna. Fördela gurkorna i burkar med en bit pepparrot i varje burk och häll den svala lagen över. Sedan var det ju det här med Bostongurka också...
Kommentarer