Misstänksamhet!

Jag läste i tidningen idag att Försäkringskassan ska skicka ut en ny typ av blankett när man anmält "Vård av barn"! Denna blankett ska föräldern lämna till förskola eller dagmamma, för att dessa ska fylla i när barnet varit sjukt.

Misstänksamheten breder ut sig i samhället, men det finns ett talesätt: "På sig själv känner man andra". Det är alltså så som "våra" politiker utnyttjar systemet! Själv skulle jag inte kommit på tanken att "Vabba" och ha barnen i barnomsorgen under samma tid! Nu berörs jag ju inte längre av detta, sextonåringen börjar sommarjobba på måndag så "Vab" är väl inte aktuellt överhuvudtaget!

Men, allvarligt, har barnomsorgen resurser för detta. Dessutom, en dagmamma ska ta hand om ungarna, inte sitta med pappersarbete. När ska hon hinna med det, under sovstunden eller? Ska dagmammorna i en liten by, typ Vaggeryd, träffas och ta hand om varandras dagbarn för att inte missköta sitt egentliga arbete, att ta hand om våra barn?

I så fall tycker jag att om riksdagspolitikerna ska få sin lön, så ska de ha ett intyg från riksdagen att de varit närvarande, det är inte mer än rätt! Om de är frånvarande och vill ha lön ändå, så ska de ha ett intyg från daghem eller dagmamma att de varit där och skrivit de intyg som krävs för att föräldrar ska få "Vabba"!

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Fina besökare idag!

En dikt av Tage Danielsson!

Bakdag igår!