Blandade händelser!

*Linus sökte jobb som försäljare. Det skulle vara en multifunktionell maskin, enkel att saluföra. Det var all information han fick inför säljutbildningen på tre dagar. Den multifunktionella maskinen var en dammsugare, prislapp 35 000 kronor! Många har hört talas om "städmaskinen Kirby", det är inte lika många som har något gott att säga om företaget eller maskinen. Jag jobbade ihop med en kille i vintras som hade en ouppackad sådan till salu, han hade arbetat som försäljare sa han (Cariina, det var "deltidaren" Tony).

Linus var på utbildning igår, han hade med en maskin hem och dammsög sin matta och sin resårbotten. Det var ju bra visserligen, behövligt också, men sedan sökte pappa information på nätet om Kirby. Det påminner mer om pyramidspel än försäljning, och bygger på att man ska få släkt och vänner att köpa ett ex! Idag lämnade han tillbaka maskinen och tackade för sig!


*I går kom det upp en annons på Platsbanken, fler medarbetare (till det Gigantiska centrallagret!).

Citat:
"Det viktigaste är dock att du kan stå för vår grundläggande företagskultur.

Dess innebörd är:
Resultatinriktad; Att vi med god kvalitet når de satta målen.

Punktlighet; Passa tider är att visa respekt för dina kollegor och framförallt för våra kunder som väntar på sina varor.

Effektivitet; Vi gör ”rätt” saker på ”rätt” sätt.

Hårt arbete; När vi är på jobbet så arbetar vi och undviker att slösa tid på oväsentligheter. Kunden måste få sina varor de beställt

** Vi visar också: **
Hövlighet; Att du uppträder mot andra som du vill att de uppträder mot dig. Oavsett vad son händer så uppträder vi på ett artigt sätt. Vi respekterar olikheter i form av kön, ålder och kultur.

Hjälpsamhet; Vi ställer upp för varandra och hjälper till där det behövs. Vi vet att en helhetssyn är viktig för det totala resultatet.

Ärlighet; Vi kommunicerar öppet och inte bakom ryggen på någon. När vi ger feedback så ger vi ”ris” i enrum och ”ros” i plenum. Kritik ger vi på ett konstruktivt sätt, det skall hjälpa mottagaren.

** Vi har också ett motto som uttrycks enligt följande: **
Vi skall vara bäst; Vi gillar att tävla och vi gillar också att vinna. Vi utvecklas hela tiden och sätter höga mål för att konstant öka våra prestationer.

Vi skall tjäna pengar; Vi skäms inte för att vi tjänar pengar. Vi arbetar med resultat och varje intjänad krona är viktig. Det är också den viktigaste faktorn för att din arbetsplats skall vara ett tryggt och bra ställe att arbeta på. Verksamheten bygger i stor grad på utföra vårt jobb på ett så kostnadseffektivt sätt som möjligt. Snabbt och på rätt sätt.

Vi skall ha skoj; En förutsättning för att trivas på en arbetsplats är att alla bidrar med en positiv inställning. Genom att skapa resultat, känna till och följa alla regler, respektera dina kollegor och ledare är du en god representant. Men kom i håg - man skapar det själv.?"
Slut citat!

Detta är alltså de krav som Elgiganten har på sina anställda, tyvärr efterlevs inte kraven av alla deras teamleaders!


*Jag träffade på min chef av en händelse i går, så jag talade om för honom vad jag tycker om deras sätt att tillsätta personal. Det är ju lämpligt att man, när man arbetar med att lasta lastbilar, har personal med C-körkort. Inte bara en utan båda bör ha C-körkort för att inte arbetsplatsen ska vara så utsatt. Om Z blir sjuk, eller försover sig som han gjorde här om veckan, så sitter jag på arbetsplatsen och uppbär lön utan att uträtta något (nåja, något uträttade jag ju, jag skrev ju tre inlägg här t ex)! Chefen svarade: Vi tar med oss det! Jag talade också om att jag vill ha något annat jobb, på heltid. Chefen svarade: Vi tar med oss det! Jag vet inte om han tar med sig det, eller om han inte lyssnade ordentligt?

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Fina besökare idag!

En dikt av Tage Danielsson!

Bakdag igår!