Kladdkaka!

Jag har bakat kladdkaka, en hel ugnsplåt full. Det här receptet har jag hittat på internet för flera år sedan, så här är det:

"Kladdkaka

Denna kladdkaka skall tillagas i studentkorridorskök, helst en snöig vinterkväll i Umeå, med undermåliga köksverktyg och ...ja du begriper säkert...Perfekt lördagsgodis framför TV-n. Gör varsin om ni är dåliga på att dela med er...:)

Kladdkaka för en hel ugnsplåt, modell djup...
160 grader, 35 minuter
6 dl socker
3 tsk vaniljsocker
2 krm salt
8 msk kakao
3 dl mjöl
4 ägg
200g smält margarin eller smör

Obs...ingredienserna måste blandas i den ordning de står, jag har provat annorlunda och då blir det inte bra.
bred ut på bakplåtspapper i långpannan (seg smet) grädda på sista falsen i ugnen....låt stelna något innan ni skär upp den (den ska vara lite mjuk när ni tar ut den... det går bra att dela receptet på hälften...om man har en hälften så stor form.... smeta ut den så att den är ca 1-1,5 cm tjock.... då blir den seg och god...
Avnjutes med vaniljglass eller vispad grädde, något varm."

Ett tips från mig, smöra plåten innan du lägger dit bakplåtspappret så glider det inte iväg!

Hoppas att ni har nytta av den, den är nästan äckligt god ;D

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Fina besökare idag!

En dikt av Tage Danielsson!

Bakdag igår!