Hemkomna och frusna!



Eftersom vädret är som det är när almanackan visar mitten av september, så borde jag inte vara överraskad, men det är jag i alla fall! Termometern visade 14,5 grader, inomhus, när vi kom hem från Italien.Visserligen var det ungefär samma som utomhus i Rom på morgonen, men ändå! Vi frös!!!

Veckan i Italien började med avresan från Vaggeryd till Nyköping, som jag berättat om tidigare, mitt i natten alltså! Flyget avgick enligt tidtabellen, klockan 07.00. Klockan 09.45 var vi nere i Rom, tio minuter före beräknad ankomst. Göran gick direkt och fixade bilen vi hyrt, vi andra (Linus och Markus) tog hand om resväskorna. Jag tog hand om svärmor och svärmor tog hand om sig själv. Det var väl en bra arbetsordning?

När bagaget hade kommit på bagagebandet så gick vi ut i den italienska värmen, klädda i långbyxor. Vi väntade väl 2 - 3 minuter, sedan kom Göran med bilen och vi kunde packa in och ge oss iväg! Vi lämnade Rom bakom oss och åkte mot La Serra, fem mil norr om Neapel. Vi tog stora vägen, A1, det var lättast så. Görans gps var inställd på "bästa väg", och det var A1.

Strax norr om La Serra visades vi in på ss7, en något mindre väg. Där hade vi inte samma åsikt som gps:en om bästa väg, så kärringen i gps:en sa"om 300 meter, om möjligt gör en u-sväng", "gör en u-sväng nu" och så vidare. Tillslut upptäckte hon den väg vi ville åka, och beskrev den istället:^)

Vi kom till Gaeta, strax söder om Formia. Där passade vi på att handla lite mat, bland annat! När vi gick ut från "Maxisidis", butiken alltså, så stängde de för siesta. Snacka om timing!

Vi checkade in på La Serra vid 14.30 ca, då var det skönt att fixa lunch, byta till shorts, mm! När vi ätit lunch så gick vi ner på stranden, vi fick en lägenhet strandnära, 30 meter ifrån ungefär!

Vi åkte inte med på några arrangerade utflykter, men eftersom vi hade bil så åkte vi både till Sperlonga, Gaeta, Formia och andra samhällen i närheten. Vi var uppe i kanten på ett naturreservat och tittade, dessutom var vi i utkanten av Neapel och tittade på en fin park!

Vill ni uppleva mycket på en sån här resa, gör som vi och följ en gps anvisningar, det är mycket spännande!
Vi hade åska några nätter, det regnade också på nätterna, men det kan man ju stå ut med!!!

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Fina besökare idag!

En dikt av Tage Danielsson!

Bakdag igår!