Äppelkaka
Nu har jag varit och letat recept i mammas receptsamling igen, Ola ville ha receptet på "äppelkaka till kaffet" som vi brukar baka. Det receptet är: 1 ägg och 1 ½ dl socker rörs ihop med hjälp av en gaffel, 1 hg smör smälts och rörs i. 2 dl vetemjöl och 1 tsk bakpulver rörs ner i äggsmeten, lite pö om pö. Smeten blir ganska fast. Klicka upp smeten i en rund form, skala och klyfta äpplen och tryck ut smeten i hela formen med hjälp av äppelklyftorna. Grädda i 175 grader ca 15 - 20 minuter,eller tills kakan är torr i mitten!
När jag letade efter detta recept, så hittade jag ett annat:
Gerds äppelkaka
1 ½dl smör och 1 dl socker röres samman. 20 sötmandlar + 2 bittermandlar blandas ner tillsammans med 2 dl skorpsmulor och 1 msk vetemjöl. Tryck ut ungefär hälften av smuldegen i en form, skala 5 - 6 äpplen och riv grovt över degen. Avsluta med att strö resten av smuldegen över äpplena. Grädda i 200 grader ca 20 minuter. Servera med vaniljsås!
Denna äppelkaka gjorde jag i torsdags, den blev så god så jag bakade den igen idag! Vill ni se hur den blev? Okej då, jag förevigade bakverket, så här ser den ut:
Om ni tycker att den ser god ut, så ska ni veta att den var godare än den ser ut till och med!
När jag letade efter detta recept, så hittade jag ett annat:
Gerds äppelkaka
1 ½dl smör och 1 dl socker röres samman. 20 sötmandlar + 2 bittermandlar blandas ner tillsammans med 2 dl skorpsmulor och 1 msk vetemjöl. Tryck ut ungefär hälften av smuldegen i en form, skala 5 - 6 äpplen och riv grovt över degen. Avsluta med att strö resten av smuldegen över äpplena. Grädda i 200 grader ca 20 minuter. Servera med vaniljsås!
Denna äppelkaka gjorde jag i torsdags, den blev så god så jag bakade den igen idag! Vill ni se hur den blev? Okej då, jag förevigade bakverket, så här ser den ut:
Om ni tycker att den ser god ut, så ska ni veta att den var godare än den ser ut till och med!
Kommentarer
Kolla www.nogg.se/hoppet3