Handarbetscafé

Jag var på handarbetscafé i går, det visade sig att flera av kvinnorna stickar babykläder som ska skickas barnhem i Sydafrika! Detta efter att det efterfrågats i bl a radion:

"– Min mor hörde på radioprogrammet Karlavagnen en kvinna, som jobbade på ett BB i Sydafrika, och uppmanade folk att sticka, säger Bibbi Nilsson som driver stickkaféet.

Hon visar en låda med redan färdiga alster. Rosa, gröna och beiga filtar. I en annan ligger garn som folk har skänkt. Åtgången är stor och de frågar alla de känner om de har garn i garderoben. Lite nervös är hon för att gensvaret har varit så stort och projektet har växt.

– Men det är klart. De sade i radion att de skickar hem barnen i tidningspapper. Det går ju rakt in i hjärtat.

Om en månad ska första lådan gå iväg till Durbanville. Då kommer den gröna filt som växer fram på Bibi Smidesbergs rundstickor att åka med.

- Jag tog en stark färg, för jag tänkte att man nog gillar det i Sydafrika. "

Vi ska troligtvis börja sticka babyfiltar och tröjor för detta ändamål varannan tisdag, med början om tre veckor! Är det någon som har garn i bomull eller acryl till övers, så är ni välkomna att skänka detta till vårt "hjälpstickningscafé", detta för att även de som inte har ekonomi att betala för garnet själva ska kunna göra en insats!

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Fina besökare idag!

En dikt av Tage Danielsson!

Bakdag igår!