Stjärtmesar vid fågelbordet, det har vi var och varannan dag nu för tiden. Söta är de, även om inte bilderna gör dem rättvisa när fotografen och kameran var på "fel" sida om köksfönstret. Hoppas att ni kan se dem i alla fall!
Dom är så söta, så söta! Vi har haft äran några gånger i vinter, det har kommit en flock med flygande flirtkulor som suttit stilla i ungefär 30 sekunder. Tillräckligt länge för att man ska börja snurra efter kameran, hitta den och fokusera...vips flyger alla flirtkulorna med handtag iväg! Fina foton trots fel sida om fönstret!
Jag har funderingar på att försöka fånga dem på bild, från "rätt" sida. De är inte särskilt skygga, utan sitter kvar i snön när man går förbi. Förhoppningsvis gör de det även om jag har kameran med mig ut!
Jag tror att jag kan avhålla mig från att tvätta kläder några dagar åtminstone, en ny maskin är beställd! Men, här har vi trott att torktumlaren höll på att paja, för tvätten blev inte torr, så är det centrifugeringen på tvättmaskinen som inte funkade!
Luleå har inte vunnit i Kinnarps arena på, jag tror det var, fem år. Så trodde de att de skulle vinna idag? Utan att ha lagets bäste spelare med, Barte... nånting heter han (jag vet hur det uttalas men inte hur det stavas). Hååve blå *sjunger igen*!
Nu har jag lagt in ytterligare ca 6 kg västeråsgurka, enligt det "gamla vanliga" receptet. Vill du ha det? Okej då, här är det: Västeråsgurka (Av Anne-Lie) 2 kg Västeråsgurka 1 liten bit pepparrot Dillkronor 1 lagerblad 2 msk gult senapsfrö 3 nävar grovt salt 1 kg socker 9 dl inläggningsättika eller 4 dl ättiksprit + 6 dl vatten Tvätta och skiva gurkan, skala pepparroten och skär den i småbitar. Varva gurka, dillkronor, pepparrot och senapsfrö i en stor bunke, lägg dessutom i lagerbladet. Blanda inläggningsättikan med salt och socker i en gryta och koka upp (tänk på att röra om så att inte sockret bränns vid). Lagen hälls varm över gurkan och får sedan stå minst ett dygn, gärna längre. Koka sedan lagen och slå den varm över gurkorna ytterligare två gånger med minst ett dygns intervall. Koka upp lagen en sista gång och ställ den att svalna. Fördela gurkorna i burkar med en bit pepparrot i varje burk och häll den svala lagen över. Sedan var det ju det här med Bostongurka också...
Kommentarer
Fina foton trots fel sida om fönstret!