Resumé av Indien!

Vi åkte till Arlanda på eftermiddagen den 17 mars, för att övernatta på Lundby gård. Detta är en gård som är ansluten till "Bo på lantgård" och det var ett trevligt vandrarhem de hade. De erbjöd transferservice, så på morgonen fick vi skjuts till Arlanda i god tid före avgång. Bilen fick bo hos dem medan vi var borta!

Planet lyfte enligt tidtabellen, perfekt! Strax efter avfärd så kom flygvärdinnorna och sålde hörlurar, det kunde ju vara skönt att höra ljudet till filmerna de skulle visa, eller hur? Vi kom till Goa efter 10 sega timmar på flygplanet, därefter var det busstransfer som gällde. När vi kom till hotellet så hade vi fått ett rum som nog kan beskrivas som det sämsta rum vi någonsin haft, men efter några dagars trassel fick vi det rum vi skulle haft från början.

Den 24 mars, på onsdagen alltså, skulle vi ut på en utflykt med Apollo som arrangör, tyvärr hade de glömt att vi skulle med så vi blev aldrig upphämtade! De erbjöd oss att följa med på fredagen istället, men vi krävde (och fick) pengarna tillbaka! I stället åkte vi taxi på denna utflykt, till Indiens näst högsta vattenfall.
Sista biten upp till vattenfallet fick man färdas till jeep och till fots, när man har sett deras parkeringsytor så inser man att makthavarna i Sverige avsätter väldigt stora ytor till parkering, tänk er A6 parkering:

Dessa bilar är alltså parkerade på detta sätt, när vi skulle ta oss ut därifrån så kändes det som om vi var brickor i ett sifferpussel, flyttar man brickorna i rätt ordning så kommer man loss!

Efter vattenfallet så var vi på en kryddodling, där växte kardemumma, kanel, vanilj. Vi såg även ananas där, dessutom fanns den här där:


På söndagen åkte vi på en annan utflykt, på St Peter's Ark. där kunde man om man hade tur få se krokodiler, Peter själv blev ganska exalterad när han upptäckte den här, ca 6 meter långa krokodilen, på 30 meters håll:

Peter hjälpte mig att ta denna bild:

Nu blir det inte mer berättat, för stunden i alla fall, men jag kanske kommer med något mer inlägg så småningom! (Bilderna är klickbara, som vanligt).

Kommentarer

Jeanette sa…
Lundby gård lät lite lagom äventyrligt, resten mer påfrestande... Men solen och stranden? Ni missade väl inte det?
Annanann sa…
Nädå, där var vi resten av tiden!
Vanja G sa…
Jisses vad roligt! Den där kryddodlingen hade jag gärna följt med till. Synd att jag har ugglat så mycket i soffan att jag inte får plats i väska! :))
Monaxe sa…
Låter som en riktigt bra resa! Håller med om att den där kryddodlingen lät riktigt intressant, köpte ni med er kryddor därifrån? En liten stickling hade varit svårt för mig att avstå ifrån att norpa med mej tror jag ;-)

Däremot var fotot på den där långbenta saken med massor av ben i ett nät inte så ..intressant... varna gärna innan du lägger ut fler sådana bilder! ;_D
Annanann sa…
Monaxe, den långbenta saken var dessutom 4 - 5 cm, så det var lätt att se den! En av de andra turisterna fick dessutom en gräshoppa på sig, men den hann jag aldrig fotografera (den var ca 10 cm lång och grön).

Populära inlägg i den här bloggen

Fina besökare idag!

En dikt av Tage Danielsson!

Bakdag igår!