Bakat frallor!
Ja, egentligen är det "Bullerbyns frallabullar" dvs grötbullar, för recept se receptbloggen. Kärt barn har många namn, det vet vi ju redan. När jag bakar grötbullar så penslar jag dem med sirapsvatten, ca en tesked sirap i en deciliter vatten. De blir lite glansiga på ytan och ser verkligen goda ut. Doften som sprids i huset är inte dum den heller.
När det gäller detta med sirapsvattnet, så berättade mamma för mig att när hon var ung så bodde de grannar med några släktingar, två bröder var det visst. Den ene av dessa bröder skötte brödbaket, på den tiden såldes sirapen i glasburkar, så när han tömt en burk sirap så hällde han vatten i burken och penslade brödet med blandningen. Ibland var det så mycket sirap i vattnet att man, när man åt av brödet, fastnade med fingrarna!
När det gäller detta med sirapsvattnet, så berättade mamma för mig att när hon var ung så bodde de grannar med några släktingar, två bröder var det visst. Den ene av dessa bröder skötte brödbaket, på den tiden såldes sirapen i glasburkar, så när han tömt en burk sirap så hällde han vatten i burken och penslade brödet med blandningen. Ibland var det så mycket sirap i vattnet att man, när man åt av brödet, fastnade med fingrarna!
Kommentarer
Renee, det är så kul att se reaktionen på folk som kommer in i köket och känner lukten. Bullarna är bra att baka dessutom, om man har problem med tålamodet, de ska ju bara jäsas på plåten!!!