La Serra, Italien!

Ja, så har vi varit där igen! Den här gången var det jag, maken, svärmor och min faster som åkte! Vi lämnade Götafors och Vaggeryd mitt i natten den 13 september, med destination Skavsta airport. Flyget avgick planenligt klockan 07.00 och landade på Ciampino i Rom strax före klockan 10.00. Det tog tid för G att få ut hyrbilen, så vi vågade inte satsa på att hinna till vår "vanliga" supermercato innan siestan, utan vi stannade i Formia vid Itaca Panorama. Detta är en stormarknad, mindre än A6 men med flera småbutiker plus en stor stormarknad som säljer allt från frukt till bildäck!

När vi köpt det viktigaste (tonfisk i vatten, vitt vin, öl, kaffe, lite frukt och grönt, ägg, ost, korv, vatten) så fortsatte vi till La Serra för incheckning! Det är ganska skönt att känna till området sedan tidigare, när man har noviser med sig!

Första dagens kväll gick vi till Restaurang Mimosa. Kyparen sade hello och jag svarade hej. Då tittade han på mig och sa: Ni har varit här förut, för två år sedan eller hur. Detta var ju korrekt, så jag svarade ja. Trevligt att bli igenkänd av honom, tycker jag!

På tisdagen var vi i Sperlonga, en vit by som klättrar på bergssluttningen ner mot havet. Där promenerade vi i sakta mak i gränderna, uppifrån och ned. Mitt i byn, dvs halvvägs ner ungefär, höll de på att renovera ett hus invändigt. Det var kul att se, men säkert inte så roligt att köra köksinredning med "säckakärra" nedför trapporna!

Fredagen tillbringade vi i Caserta, ca tre mil från Neapel. Där besökte vi "Palazzo Royale", en kopia av Versailles! Där åkte vi bland annat hästdroska, körd av en ung "latino". En engelsk trädgård finns det också där, så vi promenerade genom hela parken och hade det jättetrevligt.

Ja, det var väl vår resa i stora drag, naturligtvis har vi solat också, både på stranden och vid poolen. Det duggregnade en liten stund också, max en halv timme höll det på, så det kunde man ju stå ut med!

Kommentarer

Vanja G sa…
Det är när kyparen känner igen en som man kan räkna sig till stammisarna ;))
Annanann sa…
Just det, Ulvhilda! Det kändes ganska skönt! Annars är man ju helt anonym när man kommer utomlands. Inte som Götafors där alla känner alla!

Populära inlägg i den här bloggen

Fina besökare idag!

En dikt av Tage Danielsson!

Bakdag igår!