Om man är glömsk!

Förra året, fast ungefär en vecka senare än nu, gjorde jag saft på fläderblommor och jordgubbar. Jag hade egentligen inget recept, men min svägerska och jag slog våra kloka huvuden ihop och "hittade på" ett recept där jordgubbarna skulle läggas i sedan flädersaften svalnat av för att få en mer rårörd variant. Nu är det ju dags igen, flädern blommar för fullt och det finns de som lever av att sälja jordgubbar, så jag har plockat fläderblommor och köpt jordgubbar. Men, hur var det jag gjorde förra året, som blev så bra?

Som tur är har jag en receptblogg, där jag var så ordentlig förra året så jag skrev in hur jag gjorde, annars är väl det vanliga tankesättet att "det kommer jag ihåg ändå". Så, om du vill göra jordgubbs-flädersaft, så finns receptet under länken till "Mina recept"!

Lycka till!

Kommentarer

Vanja sa…
Gött!
Mina jordgubbar har börjat mogna och flädern är på gång att slå ut. Saft ska det bli. Tack för tipset!
Annanann sa…
Hej Vanja, ja gör det!
Jeanette sa…
Låter frestande!
Fast vårt minimala träd ger så få knippen att även om jag tar alla jag har i frysen också får jag nog inte ihop till mer en halv sats...
Men med färska jordgubbar till kan det väl inte bli annat än bra?

Populära inlägg i den här bloggen

Fina besökare idag!

En dikt av Tage Danielsson!

Bakdag igår!